Держдума РФ дозволила ФСБ стріляти по натовпу, жінках і дітях

Вівторок, 22 грудня 2015, 16:08

Держдума РФ у третьому, остаточному, читанні прийняла законопроект, що дозволяє співробітникам ФСБ застосовувати вогнепальну зброю при скупченні людей.

Законопроект вносить зміни в закон "Про федеральну службу безпеки", повідомляє Slon.

У ньому сказано, що військові ФСБ не мають права застосовувати зброю при скупченні людей крім випадків, коли це робиться для запобігання теракту, "звільнення заручників, відбиття групового та збройного нападу на критично важливі і потенційно небезпечні об'єкти чи об'єкти, будівлі, приміщення, споруди органів державної влади".

Крім того, співробітникам ФСБ дозволили стріляти по жінках, неповнолітніх та інвалідах у випадках "збройного опору, скоєнні збройного або групового нападу, що загрожує життю і здоров'ю громадян або працівників органів федеральної служби безпеки, або терористичного акту".

Проти вагітних, інвалідів і малолітніх у таких випадках допускається застосування спецзасобів.

У документі регламентовані випадки, в яких співробітникам ФСБ дозволяється застосовувати зброю. Перераховані такі обставини як затримання підозрюваних у тяжких або особливо тяжких злочинів, які чинять збройний опір, припинення втеч, зупинка транспортних засобів при спробі втекти з загрозою життю громадян.

Як пише РБК, законопроект не стояв у порядку денному засідання Держдуми 22 грудня, а з проханням розглянути його звернувся заступник голови Комітету з безпеки Ернест Валєєв.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування