З 2016 року бізнес перевірятимуть всього раз на рік

Вівторок, 22 грудня 2015, 16:33

Міністерство економічного розвитку та торгівлі затвердило план комплексних перевірок підприємств на 2016 рік, який передбачає суттєве поліпшення умов для роботи бізнесу.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

З нового року кілька органів державного нагляду (контролю) зможуть перевіряти підприємство тільки одночасно, а не по черзі, як це було раніше.

"Більше жодних черг із контролерів та жодних зупинок роботи підприємства на довгі місяці. Захистити бізнес від надмірного втручання органів державного контролю у діяльність є однім із завдань Мінекономрозвитку", - говорить заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Юлія Клименко.

До Плану комплексних планових заходів державного нагляду увійшли понад 13 тисяч компаній різних форм власності, з різних секторів економіки та з різними ступенями ризику.

Як зазначається, перевірка відбуватиметься у визначений термін та раз на рік. Усі органи контролю, які запланували перевірити даного суб’єкта, зможуть його перевірити виключно у визначені дати.

"Суттєва перевага полягає ще й у тому, що планова перевірка не може перевищувати п'ятнадцяти робочих днів, а для суб'єктів малого підприємництва - п'яти робочих днів, якщо інше не передбачено законом", - сказано у повідомленні.

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News