Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Amnesty: Через удари РФ в Сирії загинули більше 200 мирних громадян

Середа, 23 грудня 2015, 04:54
Amnesty: Через удари РФ в Сирії загинули більше 200 мирних громадян

Авіаудари ВПС Росії в Сирії з кінця вересня забрали життя, щонайменше, 200 мирних жителів і призвели до масштабних і невиправданих руйнувань.

Про це йдеться у звіті правозахисної організації Amnesty International, передає "ВВС".

Звіт, інформація для якого збиралася дистанційно, заснований на інтерв'ю з 16 очевидцями і лікарями, а також правозахисними групами.

Amnesty International проаналізувала 25 авіаударів російських ВПС у п'яти різних районах в період з 30 вересня по 29 листопада - в Хомес, Хамі, Ідлібі, Латакії і Алеппо.

У звіті правозахисники виділяють шість авіаударів, які призвели до десятків мирних жертв, хоча ніяких очевидних військових цілей поблизу не було.

Зокрема, авіаудари припали на житлові будинки, лікарню, ринок і мечеть. Так, 29 листопада 49 мирних жителів загинули і ще більше постраждали, коли три снаряди впали на ринок у місті Аріха в провінції Ідліб.

У Amnesty вважають, що виявлені дані вказують на те, що Росія зробила серйозні порушення міжнародного гуманітарного права.

В організації також звинувачують Росію у використанні некерованих авіабомб в густонаселених районах і касетних боєприпасів, які за своєю природою приводять до невиборчих руйнувань.

Російська влада поки не коментувала звинувачення, представлені у звіті правозахисників.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування