Минуло 11 годин "припинення вогню": Бойовики застосували "Град"

Середа, 23 грудня 2015, 10:23
Минуло 11 годин припинення вогню: Бойовики застосували Град

Бойовики попри домовленість про припинення вогню, застосували "Гради" проти сил АТО у Троїцькому.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

"За останньою інформацією, на Луганщині бойовики вдарили з РСЗВ "Град", ймовірно переносної версій, в бік наших позицій в районі Троїцького та Богуславського",  - йдеться в повідомленні.

В АТО наголосили, що бойовики продовжують грубо порушувати останні домовленості про режим "повної тиші" у зоні проведення АТО.

З початку доби, 23 грудня, вони вже сім разів відкривали вогонь в бік позицій українських військ. Окрім двох випадків застосування бойовиками зброї, які були зафіксовані одразу після опівночі, вони ще п’ять разів намагались спровокувати наших воїнів на відкриття вогню у відповідь.

Станом на 9.00 годину з 7.00 ранку вони тричі відкривали вогонь. Зокрема, з протитанкових ракетних комплексів в бік наших позицій у Гранітному, що на Маріупольському напрямку, зі стрілецької зброї - в районі Майорська, що біля Горлівки. Також по наших воїнах в районі Опитного вів вогонь снайпер загарбників.

В свою чергу, підрозділи сил АТО суворо дотримуються досягнутих вчора у Мінську домовленостей про незастосування зброї та на провокації не піддаються.

Ці кричущі випадки порушення підконтрольними російській владі бандформуваннями умов припинення вогню свідчать про їхню неготовність до мирного діалогу з деескалації збройного конфлікту на Донбасі та неадекватну позицію ватажків НЗФ щодо дотримання Мінських домовленостей.

Як відомо, у Мінську домовилися про припинення вогню в ніч на 23 грудня. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування