МЗС РФ звинуватив спецслужби України у "вседозволеності"

Четвер, 24 грудня 2015, 15:32

Москва кваліфікує ситуацію із затриманням російського громадянина Олега Хлюпіна в Українв як "вседозволеність українських спецслужб і політичну, ангажовану справу".

Про це заявила на брифінгу в четвер офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова, повідомляють РИА Новости.

"Українська сторона навмисно затягувала надання консульського доступу до російського громадянина. Тільки після того, як Хлюпін і його захисник відмовилися від ознайомлення з обвинувальними матеріалами, СБУ надало консульський доступ", - заявила вона.

"Силами російського посольства налагоджено постачання предметами першої необхідності, встановлено контакт з родичами. Цей випадок ми кваліфікуємо як безкарність і вседозволеність українських спецслужб і суто політичне, ангажоване і неправове ставлення до російського громадянина", - стверджує офіційний представник МЗС РФ.

"Ми будемо активно домагатися, що восторжествувала справедливість щодо російського громадянина. Незважаючи на спекуляції, наші дипломати як працювали, так і будуть працювати з цією ситуацією", - заявила вона.

За версією Росії, Олег Хлюпін в'їхав на територію контрольвану бойовиками "ЛНР", щоб відвідати свого батька-інваліда, який живе в частині контрольованій українською владою, був затриманий при переході лінії зіткнення, після чого неодноразово піддавався насильству.

Зараз росіянин знаходиться в Центральному київському ізоляторі і термін його затримання продовжено до 12 січня 2016 року.

Про затримання Хлюпіна стало відомо в березні 2015 року. Служба СБУ зазначала, що Хлюпін їхав воювати найманцем на боці бойовиків в Луганську область.

Російський військовий в запасі Хлюпін розповів, що був завербований в лютому 2015 року.

За інформацією УП, Хлюпін не встиг провести жодної операції і був затриманий співробітниками СБУ. Обставини затримання не розкривалися.

Відносно його було порушено кримінальну справу за ст. 15 і 258 ч 3 - тероризм.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування