Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У справі замаху на Парубія фігурує полковник, підозрюваний у розстрілі Майдану

П'ятниця, 25 грудня 2015, 12:59
У справі замаху на Парубія фігурує полковник, підозрюваний у розстрілі Майдану

Віце-спікер Верховної Ради Андрій Парубій стверджує, що замах на нього у кінці минулого року замовив Кремль, а координував його полковник МВС Сергій Асавелюк.

Про це він написав у п'ятницю на своїй сторінці у Facebook, назвавши Асавелюка "командиром снайперської групи під час розстрілу Майдану".

"Це ті самі люди, які хотіли мене вбити на Майдані. Рік тому вони ж знову намагались дістати мене", – написав він.

Рівно рік тому біля готелю «Київ» мені і моїм друзям під ноги кинули бойову гранату. Мій товариш сотник Самооборони, яки...

Posted by Андрій Парубій on Friday, December 25, 2015

У коментарі "Українській правді" Парубій заявив, що дізнався про можливу причетність Асавелюка з інформації МВС, отриманої ним у четвер.

"У тому звіті, що я вчора читав, він (Асавелюк – ред.) безпосередньо координував", – сказав Парубій, додавши, що сам був цим здивований.

Він повідомив, що Асавелюк фігурував у цій інформації МВС мінімум двічі.

У свою чергу директор департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко в коментарі УП підтвердив, що Асавелюк фігурує у цій справі, однак його статус поки не визначений і підозра не оголошувалася.

"Версія про причетність цієї особи перевіряється оперативним слідчим шляхом", – сказав він.

Шевченко додав, що більше наразі сказати не може, щоб не нашкодити слідству.

Як відомо, у п'ятницю МВС назвала прізвище людей, звинувачуваних у замаху на Парубія. Ім'я Асавелюка серед них не було.

Після подій на Майдані Асавелюка називали керівником групи снайперів, які розстрілювали активістів. Однак він так і не був притягнутий до відповідальності – за словами тодішнього генпрокурора Олега Махніцького, доказів проти Асавелюка знайдено не було.

У вересні 2014 року в інтерв'ю "Українській правді" радник голови МВС Антон Геращенко заявляв, що Асавелюк не причетний до розстрілів на Майдані і взагалі у той час не брав зброї до рук. За його словами, пізніше Асавелюк відправився воювати в зону АТО.

"Це дійсно один із якісних снайперів, фахівців, який зараз створює свою школу, навчає інших людей. Голослівних звинувачень бути не повинно", – казав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування