Корбана доставили до Києва через сумнівний діагноз

П'ятниця, 25 грудня 2015, 14:12

Лідера партії "УКРОП" Геннадій Корбан доставили до Києва для проведення судово-медичної експертизи, оскільки в слідства є сумніви щодо встановленого йому діагнозу.

Про це у п'ятницю інформує прес-центр ГПУ.

Під час розслідування підозрюваному Корбану неодноразово вручались повістки про виклик для проведення слідчих і процесуальних дій.

Після отримання вказаних повісток підозрюваний до слідчого не з'явився, посилаючись на те, що 7 грудня 2015 року був доставлений бригадою швидкої медичної допомоги до ТОВ "Медичний центр "Клініка сімейної медицини" Дніпропетровська у зв'язку з погіршенням стану здоров'я.

Відповідно до довідок вказаного медичного центру, проведення слідчих дій з Корбаном на теперішній час неможливе у зв'язку з нестабільним станом здоров'я та можливістю погіршення перебігу захворювання серця.

В ході розслідування отримано достатні відомості підозрювати, що Корбан умисно уникає участі у процесуальних діях з метою затягування слідства та ухилення від відповідальності, зазначають у ГПУ.

Так, встановлено, що відповідно до відомостей Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, Корбан через афілійованих осіб є власником ТОВ "Медичний центр "Клініка сімейної медицини", яке видало йому медичну довідку.

Окрім того, поставлений діагноз не завадив йому брати участь у судовому засіданні Печерського районного суду Києва 18 грудня 2015 року (шляхом відеоконференції з приміщення Жовтневого районного суду Дніпропетровська), також зазначають у ГПУ.

Тому у кримінальному провадженні призначено судово-медичну експертизу, для проведення якої необхідно здійснити його огляд судово-медичними експертами за участі профільних спеціалістів.

У Генпрокуратурі зазначили, що 24 грудня Корбану вручили повістки про явку до Київського міського клінічного бюро судово-медичних експертиз для проходження судово-медичної експертизи, однак він відмовився добровільно прибути до вказаної установи.

Враховуючи, що він намагався уникнути обстеження і огляду судово-медичними експертами, слідчий суддя виніс ухвалу про примусове залучення Корбана до проведення експертизи та надано дозвіл на примусове доставлення для її проведення.

Наразі в Києві триває судово-медичне обстеження Корбана.

У ГПУ нагадують, що Слідчим управлінням прокуратури міста Києва здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами захоплення в місті Дніпропетровську голови Держземагентства та захоплення в Дніпропетровську директора департаменту Дніпропетровської міської ради як заручників

Крім того - створення та участі у злочинній організації, привласнення грошових коштів в особливо великих розмірах благодійної організації "Фонд оборони країни" та перешкоджання діяльності виборчих комісій.

Окрім того, у вказаному провадженні досліджуються факти фіктивного підприємництва, легалізації доходів, отриманих злочинних шляхом та ухилення від сплати податків.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування