Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін заявив, що нічого не знає про арешт директора української бібліотеки

П'ятниця, 25 грудня 2015, 15:56

Президент РФ Володимир Путін заявив, що нічого не знає про домашній арешт директора московської бібліотеки української літератури Наталії Шаріної.

Про це він заявив у п'ятницю на засіданні президентської ради з культури і мистецтва, відповідаючи літературному критику Олександру Архангельському.

"Перший раз чую з приводу затримання і домашнього арешту, просто навіть не можу коментувати, бо не знаю, про що йдеться", - сказав Путін.

На засіданні ради Архангельський звернувся до Путіна з проханням втрутитися в долю директора бібліотеки української літератури Шаріной, яка була звинувачена в розповсюдженні екстремістської літератури і взята під домашній арешт.

Архангельський нагадав, що 28 жовтня Шаріна "відправили під домашній арешт, як ніби вона небезпечний злочинець, причому їй не дозволені прогулянки".

"Ми знаємо історії про інших людей, що сиділи під домашнім арештом, які в цей час ходили і на шопінг, і складали пісні про рожеві тапочки. Я не слідчий і не бачив матеріалів справи, але вона, що, такий страшний звір, що її потрібно відправляти під домашній арешт? Справа тягнеться з 2010 року. Її спокійно розслідували, а потім понеслося. І постає питання не лише про долю 58-річної жінки, не судимої і яка ніколи не займалася ні бізнесом, ні політикою, а й про долю бібліотеки в цілому", - сказав літературознавець.

Президент РФ пообіцяв з'ясувати обставини цієї справи.

Раніше в п'ятницю стало відомо, що слідство у справі стосовно Шаріної, обвинуваченої у поширенні екстремістських матеріалів, продовжено до 28 січня.

28 жовтня в Бібліотеці української літератури пройшли обшуки, а потім її директор 58-річна Н.Шаріна була затримана, стосовно неї було порушено кримінальну справу за статтею 282 КК РФ (розпалювання національної ненависті і ворожнечі, а також приниження людської гідності). Фігурантка своєї провини не визнає.

Приводом для порушення справи, згідно із заявами СКР, стало поширення серед відвідувачів бібліотеки видання Дмитра Корчинського, яке було визнано судом екстремістським матеріалом і заборонено до використання.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування