У РФ покінчив з собою юнак, який виступав проти анексії Криму

Субота, 26 грудня 2015, 13:05

У місті Жигульовськ Самарської області РФ скоїв самогубство 18-річний Влад Колесніков. Він став відомий після того, як виступив проти анексії Криму Росією і відмовився служити в російській армії.

Як пише Радіо Свобода, 25 грудня Влад Колесников прийняв смертельну дозу ліків. Поліція повідомила, що врятувати його не вдалося.

Ім'я юнака стало широко відомо в червні 2015 року, коли він прийшов на заняття у футболці з українським прапором і написом "Повернути Крим!", а також вивісив в Подольську, де він навчався, антивоєнне гасло.

Після цього інциденту Влад був відрахований з технікуму. Ним зацікавилися спецслужби: поліцейські приходили і запитували, звідки він взяв футболку. Дід, прихильник Путіна, відправив його до батька, в Жигулевск.

В інтерв'ю Радіо Свобода Влад розповідав:

 
Владу було 18 років
Фото зі сторінки влада колесникова у facebook

"У військкоматі я сказав, що не хочу служити і не хочу йти воювати проти своїх братів. У мене на телефоні записаний гімн України. І перед входом я вирішив включити гімн України, тому що російську армію я не підтримую взагалі і служити в ній вважаю ганьбою. Ось так включив гімн України і сказав: "Хлопці, я не піду воювати в російську армію".

Історія Влада Колеснікова набула розголосу, про нього писали і російські, і західні ЗМІ. Він вів популярний блог та брав участь у низці опозиційних груп у facebook. Однак у Жигульовську Влад не знайшов спільної мови з родичами і скаржився на цькування з боку однолітків.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування