Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС вимагає звільнити в Криму активістів "26 лютого"

Понеділок, 28 грудня 2015, 15:32
МЗС вимагає припинити удилище
mfa.gov.ua

Міністерство закордонних справ України вимагає звільнити кримськотатарських активістів, які брали участь у мітингу за територіальну цілісність України 26 лютого 2014 року.

Про це йдеться у заяві на сайті МЗС.

МЗС заявляє  протест у зв’язку з початком судилища російської окупаційної влади над учасниками мирної акції в Сімферополі 26 лютого 2014 року – Ахтемом Чийгозом, Алі Асановим, Мустафою Дегерменджі, Арсеном Юнусовим, Ескендером Емірвалієвим і Талятом Юнусовим, які цього дня виступили на захист своєї Батьківщини і збереження територіальної цілісності та суверенітету України.

"Розправа окупаційних властей над захисниками рідної землі від російського агресора – цинічний виклик міжнародному праву і світовій спільноті", - сказано у заяві.

Там вказують, що політика переслідування російською окупаційною владою кримських татар, випадки насильства і жорстокого поводження з ними, факти примусу до депортації, обмеження права на віросповідання, руйнування громадських організацій і переслідування ЗМІ та журналістів перетворила Крим на "острів страху і страждань його корінного народу".

Міністерство закордонних справ України вимагає від російської сторони припинити переслідування представників кримськотатарського народу в тимчасово окупованій Автономній Республіці Крим і негайно звільнити незаконно утримуваних Ахтема Чийгоза, Алі Асанова, Мустафу Дегерменджі, Арсена Юнусова, Ескендера Емірвалієва і Талята Юнусова – заручників окупаційної політики Російської Федерації щодо України.

Як відомо, у Криму 28 грудня обвинувачуваному у "справі 26 лютого" Таляту Юнусова винесли вирок. Суд засудив його до 3,5 років умовно.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування