Адвокат російського ГРУшника заявила, що на неї тиснуть

Вівторок, 29 грудня 2015, 09:47

Адвокат спецназівця ГРУ ЗС РФ Євгена Єрофєєва Оксана Соколовська заявляє, що органи прокуратури чинять на неї тиск, і просить суд забезпечити її безпеку.

Про це вона заявила на засіданні Голосіївського районного суду Києва у вівторок, передає Інтерфакс-Україна.

"Для мене очевидно втручання Генпрокуратури, в даному випадку в особі Головної військової прокуратури, в мою професійну діяльність у зв'язку з моєю участю в цій справі (російських військових Єрофєєва і Александрова - ІФ)", - заявила Соколовська.

Адвокат нагадала, що в середині грудня прокуратура Київської області провела у неї вдома обшук, і Соколовська стверджує, що проти неї нібито фальсифікують кримінальну справу.

Представники Головної військової прокуратури виступили проти задоволення такого клопотання. Зокрема, вони зазначили, що у провадженні військової прокуратури немає ніяких досудових розслідувань щодо Соколовської.

Адвокат також вказала на позицію представників військової прокуратури, які на минулому засіданні висловилися за необхідність почати проти неї дисциплінарне провадження за відсутність на засіданні Голосіївського суду через участь в іншій справі.

Суд на місці ухвалив визнати поважною причину неможливості участі адвоката Єрофєєва в попередньому засіданні Голосіївського суду.

Для вирішення питання за клопотанням Соколовської про забезпечення їй безпеки колегія суддів віддалилася в дорадчу кімнату.

Раніше в інтерв'ю виданню "Meduza" на запитання, чи не хотіла вона відмовитися від захисту Єрофєєва, сказала:

"Якби я в Єрофєєві побачила якогось відморозка, злочинця, вбивцю і терориста, я б його не захищала. Він така ж людина, як і ми з вами, виконував звичайний наказ. Зараз говорити про те, що він терорист, вів агресивну війну - неправильно", - сказала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування