Свідок у справі ГРУшників упізнав їхній "Гвинторіз"

Вівторок, 29 грудня 2015, 13:20

Свідок у справі ГРУшників командир 92-ї омбр полковник Віктор Ніколюк за особливими прикметами точно упізнав зброю Єрофєєва, яку у нього вилучили відразу після бойового зіткнення.

Про це повідомляє Уніан

У ході допиту прокурорами Ніколюку була пред'явлена на впізнання безшумна снайперська гвинтівка "Гвинторіз", яка була вилучена після бою у пораненого Єрофєєва.

Ніколюк в суді заявив, що це точно та гвинтівка, оскільки він запам'ятав її особливі прикмети, а саме - сліди від куль на ствольній коробці.

Також полковник додав, що захоплюється зброєю, і тому особливу увагу під час затримання Єрофєєва звернув на його зброю і уважно її розглянув.

Інші свідки, які разом з Ніколюк здійснювали евакуацію Єрофєєва і Александрова, також стверджували, що у Єрофєєва була знайдена гвинтівка, проте в суді вони не могли сказати точно, чи дійсно це та ж гвинтівка.

Камандир 92-ої бригади демонструє російську зброю 18 травня 2015 року. Фото Оксани Коваленко, УП
Командир 92-ої бригади демонструє російську зброю 18 травня 2015 року 
Оксана Коваленко, УП

Крім того, полковник на допиті розповів про обставини бойового зіткнення з диверсійною групою, до якої належали Єрофєєв і Александров, про обставини їх евакуації в лікарню міста Щастя.

За його словами, під час його розмови з Єрофєєвим вже в Щасті, Єрофєєв питав, чи правда, що на українській стороні воюють "негри і поляки, і що ми їмо людей".

Також за словами Ніколюка, Єрофєєв попросив, щоб Ніколюк не залишав його в лікарні, - "тому що мене тут поріжуть на частини".

Ніколюк заявив, що жодного фізичного або психологічного впливу на Александрова і Єрофєєва ніхто не чинив.

Крім того, полковник зазначив, що на час бойового зіткнення з диверсійною групою Єрофєєв і Олександров не були військовополоненими, оскільки вони були затримані не під час бойового зіткнення або за допомогою зброї, а вже коли вони лежали поранені, і тому по відношенню до них було застосовано не взяти в полон, а евакуація в лікарню.

Також Ніколюк, як і попередні свідки, підтвердив, що Александров і Єрофєєв добровільно заявили, що вони є військовослужбовцями збройних сил РФ і що діяли у складі диверсійно-розвідувальної групи на території України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування