Державіа заблокувала додаткові польоти airBaltic в Україну

Вівторок, 29 грудня 2015, 13:33

Державіаслужба України не видала латвійської авіакомпанії airBaltic дозвіл на виконання додаткових рейсів Рига-Київ в аеропорт Бориспіль.

Про це йдеться в листі в.о. міністра транспорту Латвії Ріхардса Козловскіса на адресу міністра інфраструктури України Андрія Пивоварського, повідомляє avianews.com.

Авіаперевізник хотів збільшити частоту польотів до Борисполя на шість рейсів на тиждень з нічною стоянкою в Києві з 20 листопада.

У листі Козловскіса, який є в розпорядженні видання, підкреслюється, що зацікавленість в більшій кількості польотів Рига-Київ висловив і аеропорт Бориспіль.

Незважаючи на отримання позитивної відповіді від представників української влади, Державіаслужба заявила, що не готова надати запитувані права, говориться в документі.

У зв'язку з цим Козловскіс попросив у свого українського колеги підтримки у вжитті необхідних заходів для перегляду рішення Державіаслужби для вирішення даного питання в рамках взаємної зацікавленості.

За даними avianews.com, airBaltic запитувала необхідні слоти у Борисполя і отримала позитивну відповідь.

На це відреагували "Міжнародні авіалінії України", які у своєму листі на адресу керівництва Борисполя вказали, що виконання рейсів з нічною стоянкою "суперечить інтересам як аеропорту Бориспіль, так і авіакомпанії МАУ, а отже національним інтересам України".

За інформацією видання, airBaltic запитувала слоти у вечірній непіковий час з прильотом до Борисполя о 23:15 і вильотом в 2:45 ночі.

Таким чином, рейси дозволили б завантажити потужності аеропорту в той час, коли термінал пустує, і не конкурували б з рейсами МАУ, оскільки в українського авіаперевізника розліт виконується в інші тимчасові проміжки.

Економічна правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News