Генпрокуратура знайшла у Корбана розписки про зарплатню депутатам

Вівторок, 29 грудня 2015, 14:01

Генеральна прокуратура заявляє, що вилучила у Геннадія Корбана платіжки про виплату депутатам Верховної Ради коштів.

Про це заявили слідчий групи ГПУ Микола Макеєв і прокурор Валерій Карпунцов.

Так, за словами Макеєва, прокуратура провела низку обшуків.

"Була знайдена зокрема чорнова бухгалтерія, яка  стосується діяльності злочинної організації, в організації якої підозрюється Корбан", - сказав він.

За його словами, були вилучені чорнові записи щодо отримання  грошей деякими народними депутатами.

"Це невеличкі папірці, на яких написана дата, номер, слово "расход", вказуються суми, суми значні, подекуди в гривнях, подекуди в доларах США. От є 1 млн 50 грн, курс вказаний, 45355 доларів – зарплата нардепів Укроп-Україна. Наступний папірець з підписом – 55 тисяч, написано - ОДА", - зазначив Капунцов.

"Що це за "Укроп-Україна, які це нардепи – слідство з'ясовує", - сказав він і навів наступний файл з прізвищами.

На папірцях, які були показані на слайді, вказані прізвища: Філатов, Денисенко, Купрій, Парасюк і суми 290 тисяч, 235 тисяч, 15 тисяч ,195 тисяч.

"Слідство з'ясовує, що це за особи. Чи це просто особи, у яких співпадають прізвища, чи це інші особи, чи це ті особи, про яких ви думаєте зараз", - сказав він.

"Цікаво: "Укроп. 205. Мер. 495 тисяч" Я так розумію, що це чи вибори по 205 округу. Слідство зараз з'ясовує", - зазначив Карпунцов.

Крім того, Макеєв повідомив, що під час обшуків було знайдено "схеми рейдерських захоплень безлічі підприємств, наприклад СПП "Чумаки", або "Хлібзавод", який також був захоплений злочинною організацією під керуванням Корбана".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News