Рік люстрації: 2,5 тисячі чиновників виявлено, 42 "недолюстрованих" звільнено

Четвер, 31 грудня 2015, 00:11

За 2015 рік виявлено 2557 осіб, які підлягають люстрації, 860 осіб звільнено за законом про очищення влади, ще 42 висоокопосадовці з "недолюстрованих" також звільнено.

Про це Громадянський люстраційний комітет повідомив у Facebook, підбиваючи підсумки року.

"3 спроби скасувати закон "Про очищення влади" вдалося зупинити (через Венеційську комісію і Конституційний Суд)", - звітує комітет.

13 змін до закону було зареєстровано в парламенті, парламент підтримав 1 проект змін.

"2557 осіб внесено до Реєстру осіб, що підлягають люстрації за 9 місяців роботи. Їм усім заборонено займати посади протягом 10 років", - констатує це Громадянський люстраційний комітет.

"860 осіб звільнено безпосередньо за Законом з внесенням до Державного реєстру Мін’юсту. Їм також заборонено займати посади протягом 10 років", - додають активісти.

"42 висоокопосадовця були звільнені з нашого ТОП-50 "недолюстрованих", - наголошують вони.

Серед таких протягом останнього місяця, після річної боротьби, звільнено: екс-заступник міністра внутрішніх справ, першого заступника керівника Національної поліції Василя Паскала, начальника київської міліції Олександра Терещука, командувача сухопутних військ Збройних сил України Анатолія Пушнякова.

"2 петиції, ініційовані в 2015 році, переходять з нами в новий 2016 рік: за звільнення (Арсена) Авакова і звільнення суддів Конституційного Суду, які брали участь у злочинній змові з (Віктором) Януковичем з метою узурпації влади", - додають представники комітету.

Комітет наголошує, що й 21 народний депутат чинного VIII скликання підлягають люстраційним заборонам.

Звіт Громадського люстраційного комітету за перший рік люстрації в Україні складає 44 сторінки

Більше 30 журналістських розслідувань Громадської ради з питань люстрації викрили порушення закону про люстрацію та корупцію високопосадовцями, наголошують активісти.

Рік люстрації в цифрах:3 спроби скасувати Закон «Про очищення влади» вдалося зупинити (через Венеційську комісію і Кон...

Posted by Громадський люстраційний комітет on Wednesday, December 30, 2015

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування