Порошенко: рішення продовжити санкції проти Росії ЄС прийме до 17 грудня

П'ятниця, 4 грудня 2015, 15:09

Президент Петро Порошенко розраховує, що Євросоюз до 17 грудня прийме рішення продовжити санкції проти Росії.

Про це він заявив у п'ятницю під час виступу з нагоди урочистостей до 24 річниці Збройних Сил України.

"Дипломати ведуть наполегливі переговори, щоб найближчими тижнями забезпечити солідарне рішення Євросоюзу, яке має до 17 грудня продовжити санкції, які світ застосовує проти Росії-агресора. Протягом кількох останніх тижнів я провів бесіди на цю тему з абсолютною більшістю лідерів країн Євросоюзу, а 16 грудня планую вирушити до Брюсселя, щоб поставити остаточну крапку у цьому питанні", – заявив він.

На думку Порошенка, продовження санкцій надасть певні гарантії від повномасштабного наступу росіян і створить кращі умови для поширення міжнародного тиску на Москву в питаннях повернення окупованих районів Донбасу і Криму.

"Слава Богу і дякуючи українським дипломатам … ми у цьому жорсткому світі не залишилися сам на сам з агресивною Росією – з країною, чия ворожість до України сягає глибини століть. Допомога, яка надходить від наших партнерів, демонструє не лише їхню зацікавленість у встановленні миру в регіоні. Вона так само свідчить про спільний символ віри, спільну систему цінностей. Європейських цінностей, за які рівно два роки тому країна вийшла на Революцію гідності", – сказав також Порошенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування