Нардеп пропонує створити громадську "антикорупційну" платформу

Неділя, 6 грудня 2015, 17:00

Нардеп від БПП Мустафа Найєм запропонував створити громадську антикорупційну платформу.

Про це він заявив 6 грудня у ході виступу на конференції "Одеська антикорупційна ініціатива". 

За словами Найєма, нова антикорупційну платформа мала б "об'єднати людей з різних відомств".

"Я пропоную - це відкрита пропозиція до Міхеїла Саакашвілі - створити широку громадську платформу, на підтримку цих людей (чесних чиновників), які є у кожному відомстві. Їх треба ідентифікувати, виявляти  і об'єднувати. Вони можуть бути у різних партіях, фракціях, але це не важливо. Важливо те, чого зараз вимагає суспільство... Зробимо це - тут, в Одесі, в інших областях", - зазначив він.

Говорячи про  створення антикорупційних органів у державі, він додав: "Є стійке відчуття, що ми загралися у "процедури". Ми у полоні цих процедур, формальностей, якими не треба грати. У будь-якому випадку, уся відповідальність за те, кого ми обрали - лежить на нас". 

Як відомо, раніше 15 депутатів фракції "Блок Петра Порошенка" об’єднали зусилля для боротьби з корупцією та іншими злочинами чиновників та оголосили про формування "антикорупційної платформи". Серед них, зокрема, Мустафа Найєм, Сергій Лещенко, Світлана Заліщук, Віктор Чумак, Ольга Богомолець, Павло Різаненко.

"Антикорупційна платформа" заявила, що незабаром оприлюднить план дій і публічні звіти.

Разом  з тим громадськість висунула  низку вимог до президента, прем'єр-міністра, міністрів і народних депутатів,вимагаючи почати реальну боротьбу з корупцією, здійснити справжні реформи і забезпечити прозорість влади, аби знову не призвести народ до революції.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування