У БПП сформували групу, яка боротиметься зі злочинами чиновників

Середа, 25 листопада 2015, 09:22

15 депутатів парламентської фракції "Блок Петра Порошенка" об’єднують зусилля для боротьби з корупцією та іншими злочинами чиновників.

Про це заявила на брифінгу перед засіданням Верховної Ради група депутатів БПП, серед яких, зокрема, Мустафа Найєм, Сергій Лещенко, Світлана Заліщук, Віктор Чумак, Ольга Богомолець, Павло Різаненко.

Мустафа Найєм зазначив: "Всі ми так чи інакше виступали протягом останнього року проти корупції, мали свої індивідуальні програми, робили розслідування… Але так сталося, що в більшості випадків ми опинялися одні. Це були ситуації, коли ми починали в минулому році деолігархізацію, яка не завершилася".

"Так відбувається й зараз, коли кожного з нас переслідують, нищать або інформаційно (тиснуть), і жодне наше намагання донести цю інформацію до керівництва держави, до Генеральної прокуратури, до правоохоронних органів - усе це натикається на те, що всі ми залишаємося поодинці", - подовжив він.

"Ми вирішили об’єднати зусилля і далі діяти програмно, разом – з тим, щоб ця інформація доходила (до адресата) і щоб подолати це, принаймні там, де ми маємо доступ", - повідомив Найєм.

"Ми почнемо з нашої фракції, з парламенту – і потім будемо говорити про виконавчу владу. Всю інформацію, як в нас буде, ми будемо публікувати в наших звітах", - заявив він.

У БПП сформували групу, яка боротиметься зі злочинами чиновників. Фото Богдана Бортакова

Віктор Чумак, у свою чергу, зазначив: "Завдання цієї групи – контроль за корупційними діяннями як усередині парламентської фракції "Блоку Петра Порошенка", так і поза нею. Це і в діяльності правоохоронних органів, і в діяльності органів виконавчої влади, державних підприємств тощо".

"Нас всього поки що 15 – але вже 15, а не один, не два…" , - сказав він і додав згодом: "Думаємо, що буде щонайменше 100 осіб".

Створили антикорупційну платформу у фракції. Нас п'ятнадцятеро. Об'єдналися координувати дії щодо розслідувань, викриття зловживань, посилити контрольну функцію в парламенті, стежити за призначеннями.

Posted by Svitlana Zalishchuk on Wednesday, November 25, 2015

"Без сумніву, ми не можемо охопити все, ми не можемо знати все – але якщо ми будемо знати про корупційну діяльність осіб, які обіймають політичну посаду, державну посаду, (ці факти) будуть обговорюватися, в першу чергу, на фракції, у парламенті. Якщо цього не буде достатньо – це буде ставати публічною інформацією, якщо й цього не буде достатньо, це буде йти до правоохоронних органів", - заявив Чумак.

Він наголосив: "Ми прийшли в парламент не заробляти гроші, а прийшли робити державну політику. Ми можемо підставити плече будь-якій фракції, будь-якому політику за найбільш складні і непопулярні рішення. Ми можемо за них битися, але ми не будемо підставляти ні свою репутацію, ні своє обличчя за те, щоб хтось робив за нашою спиною корупційні оборудки".

Координаторами групи будуть поки Найем і Чумак, але надалі вони можуть змінюватися.

"Антикорупційна платформа" обіцяє незабаром оприлюднити план дій і публічні звіти.

"Антикоррупционная платформа". План действий и публичные отчеты coming soon. Меньше слов, больше дела и фактов.

Posted by Mustafa Nayyem on Wednesday, November 25, 2015

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування