Тимошенко: Батьківщина не підтримає урядовий проект Податкового кодексу

Неділя, 6 грудня 2015, 21:16

Фракція "Батьківщина" не підтримає урядовий проект Податкового кодексу, на базі якого уряд розраховує показники держбюджету на 2016 рік.

Про це в ефірі "Подробностей недели" на телеканалі Інтер заявила лідер фракції Юлія Тимошенко, повідомляє прес-служба "Батьківщини". 

За її словами, у законопроекті пропонується радикальне підвищення податків для громадян та підприємств, що є "злочином проти українців".

Також Тимошенко розкритикувала збільшення оподаткування для малого та середнього бізнесу, фермерських господарств і громадян.

"Податок на доходи фізичних осіб уряд планує підняти з 15% до 20%, а для підприємств податок на прибуток планує збільшити з 18% до 20", – заявила вона.

Тимошенко зазначила, що депутати фракції підтримуватимуть проект Податкового кодексу, розроблений профільним комітетом, оскільки в документі пропонується "реальне зниження податків, дається можливість для роботи підприємств, а з людей знімаються зайві податки".

Як відомо, на 8 грудня заплановане проведення засідання Нацради реформ, участь у якому візьме президент Петро Порошенко, і де очікується компроміс щодо Податкового кодексу та щодо проекту держбюджету-2016.

Раніше представник МВФ в Україні Жером Ваше заявив, що існує ризик для продовження програми співпраці в рамках механізму розширеного фінансування між МВФ і Україною.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News