Чубаров назвав успішною торговельну блокаду Криму

Вівторок, 8 грудня 2015, 09:39

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров вважає успішною "торговельну блокаду" Криму, яка стартувала у вересні на адмінкордоні з анексованим півостровом.

Про це він сказав в ефірі на Радіо Крим.Реалії 8 грудня.

Чубаров зазначив, що торговельна блокада півострова підштовхнула уряд України до ухвалення рішення про повне припинення торгівлі з окупованою територією.

"Торговельна блокада завершилася успіхом. Буде встановлено дуже чіткі й жорсткі параметри можливості провезення особистих речей, щоб це не перетворилося на торгівлю", – сказав він.

Голова Меджлісу визнав, що поки не всі цілі блокади досягнуто.

"Нам не вдається звільнити політичних заручників (російської влади), нам не вдається домогтися, щоб у Криму, можливо, була міжнародна місія, яка б моніторила права людини", - сказав Чубаров.

Раніше він заявляв, що Кабінет міністрів України завершив розробку проекту постанови про обмеження поставок товарів, робіт і послуг на тимчасово окупованих територіях, його можуть розглянути в середу, 9 грудня.

Як відомо, 20 вересня на адмінкордоні материкової України з анексованим Росією Кримом почалася громадська акція з блокади півострова. Активісти не пропускали до Криму вантажівки з продуктами й товарами.

У числі вимог учасників блокади – звільнення політв'язнів: активістів-кримських татар, які перебувають під арештом у Криму, й засуджених у Росії кримчан Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Геннадія Афанасьєва.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування