Компромісу щодо податкової реформи немає – автори парламентського проекту

Вівторок, 8 грудня 2015, 10:58

Компромісу щодо податкової реформи між Міністерством фінансів і авторами її парламентського варіанту досі немає.

Про це йдеться у відкритій заяві авторів законопроекту №3357, розміщеній на Facebook-сторінці керівника парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніни Южаніної.

"Ми офіційно заявляємо, що перемовин між нашою авторською групою та розробниками реформи "від Мінфіну" не проводилося. Таким чином, заяви посадових осіб Міністерства фінансів про досягнення компромісу щодо податкової реформи – це цілеспрямоване введення в оману громадян України та наших міжнародних партнерів", - йдеться в ній.

"Ми й надалі залишаємося на своїй позиції та наполягаємо на негайному внесенні до порядку денного ВР та прийнятті законопроекту 3357 у першому читанні вже на цьому тижні з тим, щоб ухвалити зміни до податкового кодексу у цілому до кінця грудня цього року і на його основі прийняти державний бюджет на 2016 рік", - заявляє авторський колектив.

Авторський колектив законопроекту 3357 складається з громадських активістів, експертів, бізнесменів та народних депутатів.

Текст документу опубліковано на сайті Верховної Ради півтора місяці тому, і за цей час надійшли "сотні поправок від підприємців, галузевих асоціацій, аудиторів, юристів, представників малого та середнього бізнесу, які суттєво покращують законопроект та усувають низку недосконалостей", зазначають автори.

Вони заявляють, що цей текст уже є результатом консенсусу, і вони були відкриті для діалогу та співпраці, але "чисельні спроби налагодити конструктивний діалог з Мінфіном залишилися без результату".

Більше того, суспільство не знає, хто входить до авторської групи, що розробила варіант Міністерства фінансів, текст якого досі офіційно не оприлюднено.

Авторський колектив законопроекту #3357: Ніна Южаніна, Тарас Козак, Лариса Антощук, Ольга Богданова, Світлана Воробей, Олексій Геращенко, Володимир Дубровський, Дмитро Михайленко, Даніїл Монін, Олексій Олексенко, Тетяна Острікова, Павло Себастьянович, Сергій Серветник, Михайло Соколов, Слава Черкашин, Олександр Шемяткін, Тетяна Шевцова.

#ПодатковаРеформаBREAKING NEWSВідкрита заяваавторського колективу законопроекту #3357щодо оголошеного «компромісу»...

Posted by Тарас Козак on Monday, December 7, 2015

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив у понеділок, що Кабмін направить проект держбюджету на 2016 рік і проект Податкового кодексу до Верховної Ради у середу, 9 грудня. За його словами, компроміс щодо податкової реформи має бути досягнутий у вівторок на засіданні Національної ради реформ за участю президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування