Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Аваков каже, що перетворив МВС на "нормальний європейський офіс"

Вівторок, 8 грудня 2015, 14:21

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков відзвітував про перші успіхи реформування свого відомства.

"У нас Міністерство внутрішніх справ перетворилося з міністерства міліції на нормальний європейський офіс", - сказав він на прес-конференції, на якій звітували міністри, відповідальні за нацбезпеку.

"Міністерство й сам міністр – більше не головний міліціонер і не головний начальник, а цивільний міністр, лобіст і супервайзер лобістських установ, таких як Національна поліція, Національна гвардія, Державна міграційна служба, Держслужба з надзвичайних ситуацій, Прикордонна служба", - заявив Аваков.

Серед іншого, він сказав, що запрацювали сервісні центри, які поки не ідеальні, але буде зроблено все, щоб "за 3-6 місяців кожен, хто заходить у сервісний центр МВС, забув, що таке МРЕВ, увесь жах пострадянського ДАІ й думав лише про приємну обстановку й швидкий, хороший сервіс".

Аваков заявив, що почав цей рік як "один із найбільш впливових міністрів, якому підпорядковувалося велике військо міліціонерів", а завершує його цивільним міністром, який делегував усі повноваження голові Національної поліції Хатії Деканоїдзе.

"Уся наша команда реформ, яка робила цей перехід, – і Ека (Згуладзе), і Хатія (Деканоїдзе), і ще 15-20 молодих і не дуже людей, – працювали над метою: як зробити так, щоб українське суспільство повірило в зміни й у нову поліцію", - сказав міністр.

За його словами, на цьому шляху були успіхи й провали, тому що було забагато проблем.

"Ми форсовано запустили проект Патрульної поліції. Сьогодні це – візитівка реформ у МВС. Але це лише початок, і це найпростіший початок", - сказав голова МВС.

"Величезний обсяг роботи (попереду). І тут, спираючись на довіру, яку заслужила Патрульна поліція, ми йдемо далі", - додав він.

Аваков вважає, що поліцейський має отримувати нормальну зарплату, бензин – на базі, а не в підприємця, також він повинен користуватися повагою суспільства й мати нормальну законодавчу базу.

"Ми перебуваємо на самому початку, але дуже скоро завершимо перший етап реформи. Я розраховую, що через 6 місяців я можу сказати всієї країні: поліція оновилася", - заявив голова МВС.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування