Кремль почав зачистки в "ДНР" і "ЛНР" - Stratfor

Неділя, 10 січня 2016, 22:21

ФСБ РФ встановлює контроль над лідерами бойовиків "ДНР" і "ЛНР", проводячи зачистку сепаратистів, які вважаються неконтрольованими.

Про це пише "Апостроф" з посиланням на звіт приватної американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor.

Аналітики відзначають, що бойовики "ДНР" і "ЛНР" продовжують порушувати режим припинення вогню, обстрілюючи позиції сил АТО не до 50 разів на добу, як це було раніше, а близько 10-20 разів.

"Все це відбувається на тлі повідомлень української розвідки, що вздовж лінії розмежування на Донбасі збільшилося переміщення агентів ФСБ. Вони, судячи з усього, проводять зачистку сепаратистів, які вважаються неконтрольованими. Іноді було важко сказати, за рахунок чого відбувалася ескалація на сході України: по наказом Кремля, або ватажки бойовиків діяли за власною ініціативою. Тепер же, коли ФСБ відновлює контроль над лідерами сепаратистів, служба буде гарантувати, що на Донбасі все відбуватиметься по команді Москви", - зазначають представники приватної розвідки США.

Захоплення бойовиками н.п. Комінтерново недалеко від Маріуполя і подальші заяви українських військових про те, що там перебувають російські збройні сили - один із ходів Москви зі встановлення контролю над "ДНР" і "ЛНР".

"Незважаючи на те, що такі дії можуть здатися проявом агресії, розташування російських військових сил поблизу до українських також дає Москві більше прямого контролю над рівнем конфлікту на сході України", - наголошується в звіті.

У Stratfor прогнозують, що, отримавши повний контроль над обстановкою на окупованому Донбасі, ФСБ буде нагнітати або покращувати ситуацію в регіоні в залежності від ходу переговорів у Мінську. 

На думку аналітиків, фактичне продовження Мінських угод на 2016 рік є свідченням того, що Україна і Росія готові піти на поступки один одному. При цьому поступки з боку РФ, вважають в Stratfor, полягають у зниженні інтенсивності бойових дій на сході України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News