Путін заявив, що відносини між РФ і Німеччиною не зіпсувались

Понеділок, 11 січня 2016, 05:45

Президент Росії Володимир Путін вважає, що відносини між РФ і Німеччиною не вдалося зіпсувати і звинуватив ЗМІ в спробах це зробити.

Про це він заявив в інтерв'ю німецькому виданню Bild.

"Взаємна симпатія двох народів - це найголовніше, це лежить в основі наших відносин", - сказав Путін.

На питання, чи змінилося щось у цьому питанні, Путін відповів: "Думаю, що ні".

"Незважаючи на спроби - на ваші спроби, на спроби ваших колег - зіпсувати наші відносини за допомогою засобів масової інформації та антиросійської пропаганди, мені здається, все одно це зробити не вдалося так, як вам би хотілося. Не ваші особисто, звісно. Я маю на увазі ЗМІ взагалі, в цілому, в тому числі в Німеччині. У Німеччині дуже сильний закордонний вплив на засоби масової інформації, насамперед з-за океану", - заявив Путін.

Говорячи про російсько-німецькі відносини, він згадав, що в 2005 році вони вийшли на дуже високий рівень, товарообіг виріс до 80 з гаком мільярдів доларів.

Що стосується сьогоднішніх відносин, то, за словами Путіна, товарообіг впав приблизно на 50% з 83-85 мільярдів доларів.

"Тим не менш, все-таки у нас відносини зберігаються, ми регулярно зустрічаємося з федеральним канцлером на різних заходах, по-моєму, сім разів торік зустрічалися, 20 раз розмовляли з нею по телефону. У нас проводяться перехресні роки літератури та німецької мови і, відповідно, російської мови в Німеччині і в Росії. У цьому році ми плануємо провести рік молодіжних обмінів - тобто відносини все-таки розвиваються, слава богу. Сподіваюся, що і далі будуть розвиватися. Ми подолаємо ті складнощі, з якими сьогодні зіткнулися", - сказав Путін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування