Путін збрехав, що окупація Криму пройшла без крові

Понеділок, 11 січня 2016, 08:48
Путін збрехав, що окупація Криму пройшла без крові
EPA

Російський президент Володимир Путін заявляє, що Крим не був окупований росіянами, а також бреше, що в результаті дій РФ на півострові не загинула жодна людина.

Про це він заявив в інтерв'ю німецькому виданню Bild, переклад якого наводить прес-служба Кремля.

"Ми не воювали, не окуповували нікого, ніде не стріляли, жодна людина не загинула внаслідок подій у Криму. Жоден!" - заявив Путін.

"Ми використовували Збройні Сили тільки для того, щоб стримати 20 з гаком тисяч військовослужбовців України, які там знаходилися, від втручання у вільне волевиявлення людей, які проживають там. Люди прийшли на референдум і проголосували. Вони захотіли бути у складі Росії", - сказав Путін.

"Демократія - це воля народу, люди захотіли жити так, як вони проголосували. Для мене важлива не територія і не кордони, а долі людей", - додав він і зазначив, що під словом "Крим" він розуміє 2,5 мільйона людей.

"Наполеон якось сказав, що справедливість - це втілення Бога на землі. Ось возз'єднання Криму з Росією - це справедливе рішення", - заявив Путін.

Він також назвав "помилковою" реакцію заходу на незаконну анексію українського півострова.

"Вона була помилковою і спрямована не на підтримку України, а на стримування зростання можливостей Росії. Мені здається, що цього не слід робити, в цьому і полягає головна помилка, а потрібно, навпаки, використовувати можливості один одного для взаємного зростання, для спільного вирішення проблем, перед якими ми стоїмо. Ви сказали про санкції. Я думаю, що це дурне рішення і шкідливе", - сказав він.

Як відомо, російські військові без розпізнавальних знаків окупували територію Криму зі зброєю в руках в лютому 2014 року. Саме російські військові захоплювали українські військові частини.

У результаті одного з таких захоплень - 13 фотограмметричного центру в Сімферополі - від вогнепального поранення в серце загинув український військовий - прапорщик Сергій Кокурін. Тоді ж в шию і руку був поранений український капітан Федун.

Погибший в результате штурма части Сергей Кокурин
Загиблий в результаті штурму частини Сергій Кокурін

Крім того, тоді кримські медіа повідомляли, що від кулі загинув так званий "представник кримської "самооборони" - 33-річний громадянин Росії, волгоградець Руслан Казаков.

Також відомо, що представники "кримської самооборони" викрали кримського татарина Решата Аметова, який вийшов на одиночний протест проти окупації Криму. Пізніше він був знайдений мертвим.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News