16-річним українцям починають видавати пластикові паспорти

Понеділок, 11 січня 2016, 10:07
Українцям починають видавати ID-картки
Фото Міграційної служби

Міграційна служба розпочинає видачу паспортів громадянина України у вигляді пластикової картки, яку європейці називають ID-карткою.

Раніше голова Державної міграційної служби України Максим Соколюк повідомив, що поки що такі документи видаватимуть безкоштовно громадянам, які досягли 16 років і оформлюють паспорт громадянина України вперше.

Для заміни старих паспортів у формі книжечок на ID-картки, зазначив Соколюк, необхідно, аби Верховна Рада ухвалила урядовий законопроект №3224 "Про внесення змін до деяких законів України щодо документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус".

Голова ДМС сподівається, що цей закон парламент прийме вже наприкінці січня чи на початку лютого.

На чіп пластикових карток буде записано персональні та біометричні дані власника документа, у тому числі місце проживання та сімейний стан. Фотографії для оформлення ID-картки надавати не потрібно.

У підрозділах ДМС, де немає обладнання для оформлення ID-карток, громадянам тимчасово будуть видавати паспорти старого зразка (книжечку).

Також при повторній видачі паспорта у разі його втрати чи псування поки що видаватимуть документи-"книжечки" (до ухвалення законопроекту №3224).

Заміна паспорта старого зразка не обов’язкова.

У разі проблем із отриманням документів нового зразка громадяни можуть звертатися до представництва ДМС у Facebook, органів відомства у Skype (для зв’язку з територіальним органом необхідно знайти на сторінці відповідного управління ім’я у Skype), а також на електронну адресу rd@dmsu.gov.ua.

Гаряча лінія ДМС: +38 (044) 278-50-30.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News