Порошенко пояснив, коли оголосить мобілізацію

Понеділок, 11 січня 2016, 16:16

Президент Петро Порошенко заявив, що вносить до Верховної Ради проект закону про оголошення чергової хвилі мобілізації після відповідного звернення Генерального штабу Збройних сил.

Про це він сказав журналістам у Тернополі, відповідаючи на запитання про те, коли буде оголошена чергова хвиля мобілізації в Україні, передає "Інтерфакс-Україна".

"Звільнення української території - це не тільки зусилля дипломатів, це не тільки політико-дипломатичні зусилля української влади, але і сильні ЗСУ, в чіткій координації з якими, ми будемо забезпечувати тверде і неухильне виконання мінських угод", - сказав глава держави.

"І якщо для цього потрібно буде вийти з ініціативою (про оголошення чергової хвилі мобілізації) керівництву ЗСУ, то я підтримаю і відповідний законопроект буде внесений до Верховної Ради", - заявив президент.

Як відомо, на початку грудня 2015 року у Генштабі зазначали, що оголошення чергової хвилі мобілізації тісно пов'язане з демобілізацією військових.

У разі збереження стабільної ситуації на Донбасі демобілізація військовослужбовців, призваних під час четвертої хвилі мобілізації, може бути оголошена в березні-квітні 2016 року, заявив начальник Генерального штабу Віктор Муженко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування