Польща стане частиною так званого шпиля НАТО - Міноборони

Понеділок, 11 січня 2016, 17:19

Від 2020-го року Польща буде серед рамкових держав сухопутних сил НАТО підвищеної готовності, так званого шпиля Північноатлантичного альянсу.

Про це пише Польське радіо.

Повідомляється, що міністерство оборони Польщі вже розпочало підготовку до такого чергування.

"Це буде компонент, який складатиметься, приблизно, з п’яти батальйонів. Як рамкова держава, ми хочемо запросити до співпраці, в рамках ротації, зокрема наших партнерів з Вишеградської групи. Є попередня згода, щоб частина цього зведення була під вишеградським прапором", – повідомив віце-міністр Томаш Шатковський.

Відзначимо, що рішення про утворення так званого шпиля НАТО, як невід’ємної частини Сил реагування НАТО, було ухвалено після саміту Північноатлантичного альянсу у вересні 2014 року.

Від 2020-го року Польща стане однією із семи рамкових держав. Відомо, що до сухопутних сил підвищеної готовності належатимуть також Франція, Велика Британія, Італія, Іспанія, Німеччина і Туреччина.

Чергування рамкових держав, як у випадку подібних структур НАТО, триватиме рік.

Видання також нагадує, що від січня цього року Польща несе бойове чергування в Європейському Союзі в рамках Вишеградської групи; забезпечує майже половину сил цієї структури і командування.

Раніше повідомлялося, що НАТО ухвалив рішення про розширення сил реагування до 40 тисяч військових.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News