Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЗМІ: Уряд РФ готується до нового скорочення бюджету

Вівторок, 12 січня 2016, 02:19

Російська влада, яка зіткнулася з різким падінням цін на нафту і рецесією економіки, збирається другий рік поспіль почати з правки бюджету та 10-відсоткового скорочення витрат.

Про це пише Reuters з посиланням на російських чиновників.

Повідомляється, що рішення про доведення 90 відсотків від затверджених лімітів бюджетоодержувачам було прийнято на нараді прем'єра РФ Дмитра Медведєва в грудні.

"Є протокол наради у Дмитра Анатолійовича. Відповідно до нього відомства до 15 січня повинні дати пропозиції щодо відкликання доведених їм лімітів бюджетних зобов'язань на 10 відсотків ...", - сказало одне з джерел.

За його словами, скорочення на 10 відсотків видатків не торкнеться так званих публічно-нормативних зобов'язань, зарплат бюджетникам і грошового забезпечення військовослужбовцям і заощадить бюджету близько 700 млрд. рублів.

При цьому, як розповіло джерело, якщо відомства не зроблять цього, Мінфіну доручено у них відкликати 10 відсотків лімітів примусово. Після чого почнеться процедура підготовки змін до закону про бюджет-2016, тому що асигнування можна зменшити тільки законом.

Російський бюджет-2016 пораховано виходячи із середньорічної ціни на нафту марки Urals $50 за барель, середньорічного курсу 63,3 рубля за $1 і зростання економіки на 0,7 відсотка.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування