Рада може дозволити приватним охоронним компаніям застосовувати зброю

Вівторок, 12 січня 2016, 11:04

Правоохоронний комітет Ради рекомендує прийняти у першому читанні законопроект, який дозволить приватним охоронним компаніям застосовувати вогнепальну зброю.

Про це повідомляє прес-служба парламенту.

Зокрема, законопроектом № 2270а пропонується надати суб'єктам охоронної діяльності, які використовують власний транспорт реагування та патрулюють спільно з органами внутрішніх справ, право на придбання, зберігання та використання короткоствольної напівавтоматичної нарізної вогнепальної зброї.

Конкретні види такої зброї встановлюються урядом.

Передбачається, що право на таку зброю матимуть виключно суб'єкти охоронної діяльності, які здійснюють охорону особливо важливих об'єктів державної власності або надають охоронні послуги із залученням власного транспорту реагування та використанням пунктів централізованого спостереження та мають право на травматичну зброю вітчизняного виробництва.

Також такі організації повинні мати кімнати зберігання зброї та досвідчену охорону.

Застосовувати зброю такі організації зможуть двох випадках: під час охорони майна та під час спільного патрулювання з працівниками органів внутрішніх справ, як правомірний спосіб захисту від злочинних посягань, що може покращити стан безпеки об'єктів охорони та безпеки фізичних осіб під час охорони публічного порядку.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News