Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Листи Сенцова і Кольченка - Савченко: До зустрічі на Батьківщині

Середа, 13 січня 2016, 08:42

Українські політв'язні в РФ Олег Сенцов і Олександр Кольченко отримали листи від ще однієї ув'язненої українки Надії Савченко, а також новорічні привітання від президента України Петра Порошенка.

Листи незаконно засудженим українцям передали український консул в Ростові-на-Дону Олександр Ковтун та генконсул Віталій Москаленко, повідомляє ТСН.

І Сенцов, і Кольченко відповіли Наді, і вона з допомогою консулів вже отримала їхні відповіді. На привітанні від президента Сенцов написав: "Слава Україні!".

У листі Надії Сенцов зазначив, що не буде вмовляти її припинити голодування.

 

"Не буду умовляти тебе їсти, ти сама знаєш, що робиш, але дуже хочу, щоб ти не страждала - вони цього не гідні", - написав Сенцов і побажав Надії "свободи і перемоги".

Кольченко ж у своєму листі Надії побажав "якнайшвидшого звільнення з ворожого полону".

"До зустрічі на Батьківщині", - закінчив свій лист Кольченко.

 

Український консул Олександр Ковтун розповів, що Савченко дійсно схудла на 15 кілограмів і це дуже помітно. Зараз її найбільше турбує постійна нудота. Але при цьому у неї ясний розум, вона хоче продовжувати боротьбу.

Як відомо, в середині червня 2014 Савченко потрапила в полон до бойовиків в Луганській області. Її незаконно з мішком на голові перевезли через кордон в Росію.

8 липня стало відомо, що її утримують в воронезькому СІЗО в Росії. У РФ її звинуватили в причетності до загибелі під Луганськом російських журналістів, які нелегально прибули на територію України, щоб у складі групи бойовиків висвітлювати їх напади на українських військових. Крім того, льотчицю звинуватили у незаконному перетині кордону.

За даними захисту, Савченко не могла бути причетною до загибелі журналістів, оскільки потрапила в полон ще до їх загибелі. Згодом адвокати Савченко заявили, що не будуть оскаржувати її вирок. 17 грудня українці продовжили арешт до квітня і вона знову оголосила голодування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування