Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На блокпосту в Майорську з'явилися пункти допомоги й туалети від "Лікарів без кордонів"

Середа, 13 січня 2016, 10:09

Міжнародна медична організація "Лікарі без кордонів" відкрила пункт першої допомоги й установила вісім туалетів на блокпосту в Майорську Донецької області.

Пункт першої допомоги включає намет і мікроавтобус, оснащені медичним обладнанням, де медична команда MSF надає першу допомогу людям, повідомляє з посиланням на Doctors Without Borders (MSF) "Інтерфакс-Україна".

"Команда MSF складається з доктора, медсестри й асистента. В екстрених випадках команда MSF надає невідкладну допомогу пацієнтові й направляє його в лікарню в Артемовську", - зазначили в організації.

Майорськ – це другий блокпост, де MSF надає невідкладну медичну допомогу. Перший було відкрито у Зайцевому, де MSF надала медичну допомогу понад 1400 особам.

На сході України MSF надає медичну й гуманітарну допомогу людям із травня 2014 року. На даний час MSF надає медичну допомогу за допомогою мобільних клінік, а також психологічну підтримку в селищах і містах, які постраждали від конфлікту або де знайшли притулок переселенці.

Зараз MSF працює в 27 мобільних клініках у населених пунктах поблизу Артемівська й Маріуполя, надаючи медичну допомогу місцевим жителям і вимушеним переселенцям.

Як правило, мобільна команда складається з лікаря, медсестри й психолога, які щотижня відвідують поліклініки й амбулаторії та надають медичну й психологічну допомогу.

MSF проводить індивідуальні й групові психологічні консультації в мобільних клініках, школах, будинках для переселенців. 

Із 2011 року MSF проводить у пенітенціарній системі Донецької області програму з лікування пацієнтів зі стійкою до ліків формою туберкульозу.

У жовтні 2015 року MSF припинила роботу в Донецьку, однак організація розширила протитуберкульозну програму підтримки пацієнтів у слідчих ізоляторах і в'язницях у Маріуполі, Артемівську й Дніпропетровську.

"Лікарі без кордонів" (міжнародна назва Médecins Sans Frontières, MSF) - міжнародна неурядова гуманітарна організація, покликана надавати безкоштовну гуманітарну й медичну допомогу жертвам конфліктів, природних катастроф, епідемій чи людям, виключеним із системи охорони здоров'я.

MSF було засновано 1971 року у Франції й згодом стала всесвітньою організацією, яка надає медичну допомогу в понад 70 країнах.

MSF не приймає жодну зі сторін у жодному конфлікті й надає медичну допомогу людям винятково на основі їхніх потреб.

У своїй роботі в Україні MSF покладається тільки на пожертвування приватних осіб і не приймає фінансування від урядів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування