Аваков і Яценюк просять розібратися, чи надавали "протекцію" Григоришину

Середа, 13 січня 2016, 14:13

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков попросив розібратися, чи не було протекціонізму на користь бізнесмена Костянтина Гриогоришина з боку нацкомпанії "Укренерго".

Про це він заявив на засіданні уряду 13 січня.

"Я звертаюся до (міністра енергетики) Демчишина, щоб ми відреагували на виступи в пресі щодо рішень, прийнятих наприкінці минулого року, – щодо протекціоністських дій на адресу компанії "Запоріжтрансформатор", коли було змінено на 2 мільярди гривень умови на користь компанії Григоришина", - сказав Аваков.

"Я не знаю, чи тут усе правда, чи є деякі перебільшення… Але вважаю: так, як це виглядає, – це, можливо, злочин", - заявив він.

"Беручи до уваги, що в "Укренерго" головує людина, яка має відношення до пана Григоришина, то це виглядає дуже гидко", - додав міністр, цитує урядовий портал.

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк доручив Міністерству енергетики та вугільної промисловості, Державній фіскальній службі, Міністерству внутрішніх справ і Національній поліції перевірити відповідні факти і в разі виявлення правопорушень - порушити кримінальне провадження.

"Це начебто на руку російському недоолігарху Григоришину, який є власником компанії "Запоріжтрансформатор", - сказав він..

"Як я розумію, російські олігархи вкотре вирішили поправити своє становище за рахунок українського бюджету", - зазначив прем’єр.

Напередодні  сайт "Наші гроші",  а також  телеканал "Україна", і газета "Сегодня", які належать до медіагрупи Ріната Ахметова повідомили, що "Укренерго" відмовилося від попередньої оплати при закупівлі 22 одиниць трансформаторного обладнання, що змінює умови для учасників тендера.

Раніше Антимонопольний комітет зупинив тендер "Укренерго" для закупівлі трансформаторів за скаргою "Запоріжтрансформатора".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...