Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сім'ї жертв катастрофи MH17 вимагають опублікувати радіолокаційні знімки

Четвер, 14 січня 2016, 02:58

Родичі загиблих в авіакатастрофі малазійського Boeing MH17 вимагають від прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте запустити міжнародну кампанію з отримання радіолокаційних знімків, які можуть допомогти визначити, звідки була випущена ракета, що збила літак.

Про це повідомляє агентство AFP.

Родичі загиблих громадян Нідерландів написали звернення до Рютте, в якому висловили протест з приводу того, що слідчим не надали дані первинного радіолокатора ні Києв, ні Москва.

"Ми не можемо прийняти того, що люди відмовилися надати важливу інформацію", - йдеться в листі.

Родичі закликали Рютте "натиснути" на ООН або Міжнародну організацію цивільної авіації з метою вимоги про передачу інформації.

Нідерландські слідчі визнали, що їм були надані певні радіолокаційні дані як Києвом, так і Москвою, але вони не отримували даних первинного радіолокатора з цих країн.

Агентство пише, що первинний радіолокатор, на відміну від вторинного, може виявити літак або невідомі літаючі об'єкти, навіть якщо вони не обладнані радіолокаційним маяком. Це означає, що первинний радіолокатор міг відстежити траєкторію ракети.

При цьому нідерландські слідчі у своїй жовтневій доповіді заявили, що це було "дуже малоймовірно", що первинні радіолокаційні системи могли б виявити ракету.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування