У РФ заявили про нібито факти недостовірності даних Нідерландів про МН17

Четвер, 14 січня 2016, 09:37

Росавіація вважає, що знайшла шість нових фактів нібито недостовірності голландських висновків про те, що МН17 був збитий ракетою 9Н314М ЗРК "Бук".

Ці дані містяться в офіційному листі заступника керівника Росавіації Олега Сторчового голові Ради з безпеки Нідерландів Тьїббе Йустра, передає РИА Новости.

"Новими важливими фактами, що вказують на недостовірність відомостей, наведених в остаточному звіті, якщо припускати, що літак був збитий ракетою ЗРК типу "Бук", є: невідповідність наведених у звіті характеристик осколків характеристикам елементів ураження бойової частини 9Н314М; невідповідність наведених у звіті характеристик пробоїн на фрагментах літака характеристикам пробоїн, які утворюються при вибуху бойової частини 9Н314М", - йдеться в листі.

Крім того, в Росавіації заявили про невідповідність за зовнішнім виглядом як мінімум одного виявленого на місці фрагмента ракети (корпусу третього відсіку) зовнішнім виглядом фрагментів цього корпусу, які утворюються при вибуху бойової частини ракети серії 9М38.

Згідно з листом, зафіксовані невідповідність алгоритму роботи дистанційного радіопідривача ракети 9М38 ЗРК "Бук" умовах ураження літака, а також невідповідність просторового положення ракети при ураженні літака, наведеного в звіті, характеристикам осколкового поля накриття на його фрагментах.

Останнім фактом недостовірності в листі називають невідповідність висновків "про зону пуску зенітної керованої ракети", що влучила у літак, технічним характеристикам та принципам роботи ракет 9М38.

Борт МН17 "Малайзійських авіаліній" розбився 17 липня 2014 за нез'ясованих поки обставин, загинули всі 298 осіб.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:45
оновлюєтьсяРакетний удар: в країні оголошена масштабна повітряна тривога
04:21
ISW: Україна б’є по Росії зброєю власного виробництва
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
Усі новини...