Місія ОБСЄ відкриває патрульні бази в Красноармійську й Світлодарську

Четвер, 14 січня 2016, 10:17

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні 14 січня відкриває дві нові передові патрульні бази у Донецькій області – у Красноармійську й у Світлодарську.

Це дозволить спостерігачам бути ближчими до лінії розмежування в цих районах, говориться у повідомленні СММ ОБСЄ.

"Нові передові патрульні бази СММ поліпшать наші можливості з моніторингу, дозволяючи нам швидше реагувати на повідомлення про інциденти", - сказав перший заступник голови місії Олександр Хуг.

"Крім того, це вчергове допоможе мотивувати підписантів більш ефективно виконувати взяті на себе зобов'язання в рамках Мінських угод", - додав він.

Передові патрульні бази відрізняються від офісів або представництв СММ тим, що вони розташовані поблизу лінії розмежування й дозволять Місії розмістити невелике число спостерігачів, які перебуватимуть у цілодобовому режимі в цих районах.

Ротація спостерігачів буде проводитися щотижня.

Як зазначається, СММ прагне відкрити передові патрульні бази по обидва боки від лінії розмежування, щоб ефективно й у рівному співвідношенні моніторити ситуацію.

Тепер у СММ будуть передові патрульні бази в чотири в районах, контрольованих Україною – у Волновасі, Красноармійську, Світлодарську (Донецька область) у Новоайдарі (Луганська область); а також у трьох районах, контрольованих бойовиками, – у Стаханові (Луганська область), Горлівці й Дебальцевому (Донецька область).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування