Росія не визнає створений не під егідою ООН трибунал по MH17

П'ятниця, 15 січня 2016, 03:58
Росія не визнає створений не під егідою ООН трибунал по MH17

У Міністерстві закордонних справ РФ заявили, що трибунал з притягнення до відповідальності винних за аварію літака "Боїнг" "Малайзійських авіаліній" (рейс MH17), створений не під егідою ООН, буде "нелегітимним".

Про це на брифінгу в Москві сказала офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова, передає УНІАН.

"Чому ми проти створення трибуналу? Ми вважаємо, що є законні легітимні трибунали – вони створюються під егідою ООН. Всі трибунали, які створюються поза ООН, не є легітимними для тих країн, які в них не беруть участь", - сказала Захарова.

Вона заявила, що створення трибуналів до завершення розслідувань "суперечить здоровому глузду".

Захарова заявила, що відразу після катастрофи з'явилася інформація про причетність РФ до аварії літака.

"Такий підхід свідчить лише про одне – немає бажання розібратися, що трапилося насправді, є спроба моментально зробити винними тих, кого призначили винними", - сказала вона.

Як відомо, Рада безпеки Нідерландів 13 жовтня оприлюднила звіт про причини катастрофи літака "Малайзійських авіаліній" МН17 в липні 2014 на Донбасі.

Встановлено, що літак був збитий ракетою "Бук".

Зокрема, згідно зі звітом, авіакатастрофа "сталася через детонацію боєголовки типу 9N314M, яку випустили з зенітно-ракетного комплексу "Бук" на сході України".

"За нашими підрахунками, ракета могла бути запущена з території, площею 320 квадратних кілометрів", - зазначив радник Нідерландського Ради безпеки Тьіббе Юстра і не назвав точного місця, звідки могла бути запущена ракета.

Пізніше голова Ради розслідувань у справах безпеки Нідерландів заявив, що ракета, якою був збитий "Боїнг" MH17, була випущена з території, захопленої сепаратистами.

Літак Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий 17 липня 2014 в Донецькій області.

Загинули 298 осіб, що знаходилися на борту. Пасажирами рейсу були громадяни 10 країн. Більшість загиблих (196 чоловік) - громадяни Нідерландів.

Раніше Рада безпеки ООН не змогла ухвалити проект резолюції зі створення Міжнародного трибуналу для розслідування збиття Боїнга, що слідував рейсом MH17, оскільки Росія, яка є постійним членом РБ ООН, висловилася проти і на документ було накладене вето.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...