Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ІДІЛ взяла на себе відповідальність за напад в Джакарті

П'ятниця, 15 січня 2016, 05:31

Угруповання "Ісламська держава" взяла на себе відповідальність за напад в столиці Індонезії Джакарті, який відбувся 14 січня.

Про це повідомляє BBC.

Згідно із заявою, поширеною в соціальних мережах, прихильники ІД атакували представників "коаліції хрестоносців", так вони назвали групу країн, яку очолюють США, що воює з бойовиками на території Іраку і Сирії.

У повідомленні організації йдеться про те, що четверо нападників були озброєні поясами смертників і стрілецькою зброєю. Крім того, в момент нападу вони підірвали раніше закладені бомби.

Раніше повідомлення про причетність ІД до нападу в Джакарті з'явилося на каналі Aamaaq news в Telegram. Цей акаунт називають новинним агентством організації. Згідно із заявою, метою бойовиків були іноземці та представники органів правопорядку, що їх охороняли.

Напад стався в четвер з ранку, спочатку прогриміло кілька вибухів, а потім почалася перестрілка. Влада Індонезії заявила, що бойовики намагалися повторити листопадовий теракт в Парижі, коли було атаковано відразу кілька місць.

В результаті нападу загинули сім осіб, з яких п'ятеро були бойовиками.

Поліція заявила, що за організацією терактів стоїть громадянин Індонезії Бахрун Найм, який зараз перебуває в Сирії. Група Найма, за даними поліції, пов'язана з ІД. З самого початку влада не виключала, що за організацією нападу стоїть саме "Ісламська держава".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування