Кримські проросійські правителі відмовилися від української електроенергії

П'ятниця, 15 січня 2016, 07:33

Крим остаточно відмовився від поставок електроенергії з України, заявив "перший віце-прем'єр" проросійського окупаційного уряду Криму Михайло Шеремет.

Про це повідомляє РИА Новости.

"Ми відмовилися від української електроенергії остаточно і безповоротно, вона нам не потрібна, ми на неї ніколи і не розраховували. Останнім часом ми взагалі її не включали в загальну енергетичну схему півострова", - заявив Шеремет.

За його словами, Крим здатен покрити потреби в енергетиці за рахунок нарощування власного генерації та постачання з Краснодарського краю через енергоміст.

"Ми не ставимося серйозно до української влади, тому що жоден договір практично жодного разу ними не був витриманий до кінця", - сказав Шеремет.

Крим залишився без електроенергії в ніч на 22 листопада - через підрив опор вийшли з ладу всі чотири ЛЕП, що йдуть із України.

На півострові були введені режим НС, графіки аварійних відключень електрики. Крим майже на 70% залежить від української електроенергії.

Раніше президент Петро Порошенко заявив, що Київ готовий підписати договір про постачання електроенергії до Криму за умови, що півострів в договорі буде значитися як частина України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News