Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російські ЗМІ: Сурков і Нуланд проведуть зустріч по Україні

П'ятниця, 15 січня 2016, 07:43
Російські ЗМІ: Сурков і Нуланд проведуть зустріч по Україні

У п'ятницю в Калінінграді може відбутися зустріч заступника держсекретаря США Вікторії Нуланд і помічника президента РФ Владислава Суркова по Україні.

Про це повідомляє російський Коммерсант з посиланням на два незалежних один від одного інформованих джерела.

Головною темою переговорів стане ситуація навколо виконання мінських угод з врегулювання конфлікту в Донбасі.

Калінінград в якості місця консультацій обраний не випадково: з четверга Нуланд перебуває в литовському Тракаї, де в ході форуму "Снігова зустріч" обговорюються проблеми євроатлантичної безпеки. Приїхати в Литву Владислав Сурков не може - він знаходиться в чорному списку ЄС.

У 2015 році Вікторія Нуланд кілька разів зустрічалася з відповідальним за український напрямок замглави МЗС РФ Григорієм Карасіним. Сурков є одним з кураторів політики щодо України в Кремлі.

За інформацією "Комерсант", ключовою темою намічених на п'ятницю переговорів має стати реалізація Комплексу заходів з виконання мінських угод з врегулювання в Донбасі. За рік з 13 його положень повністю не виконане жодне.

Як відомо, раніше ватажок бойовиків ОРДО Олександр Захарченко відкрито зізнався в тому, що допомогу бойовикам надавав представник Адміністрації президента Росії Володимира Путіна Владислав Сурков.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування