"Бідні" СБУшники їздять на машинах "багатих" родичів

П'ятниця, 15 січня 2016, 12:07

Служба безпеки під час внутрішньої перевірки не побачила ознак корупції у відомстві та завершила розслідування.

Про це йдеться сюжеті проекту "Схеми".

У відомстві провели перевірку після попереднього сюжет журналістів, коли було задокументовано 11 машин класу "люкс" в автопарку Служби безпеки. Усі 11 авто виявилися зареєстрованими на родичів співробітників СБУ.

На запитання про те, чи знайшлися серед героїв сюжету, знятого біля управління СБУ, корупціонери, новий очільник Головного управління СБУ в Києві та області Степан Грещук відповів:

"Серед героїв вашого сюжету, я хочу повідомити, що за результатами службової перевірки з числа співробітників Головного управління СБУ ми не знайшли".

Грещук надав редакції "Схем" результати службової перевірки

Так наприклад, окраса автопарку СБУ – BMW X5 вартістю від 70 до 100 тисяч доларів, яку використовує співробітник Керезвас, належить його батькові.

 
авто Керезваса

У поясненні пан Керезвас зауважує: гроші на коштовний автомобіль були заощаджені його родиною та ним самим за останні кілька років.

За даними, наданими СБУ, Mazda СХ 5 вартістю близько 30 тисяч доларів використовує співробітник Тупицький, авто належить рідній сестрі його дружини. Батько якої – підприємець, як пояснює Тупицький.

 
Mazda СХ 5

Автомобілем дружини користується і співробітник Ковалевський. Від 40 до 50 тисяч доларів на такий Volkswagen Touareg, за словами працівника СБУ, дружина отримала від продажу нерухомого майна.

 
Volkswagen Touareg

Саме таку схему часто використовують можновладці, аби ховати корупційні статки, зазначають журналісти.

Подробиці - в сюжеті.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News