Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ на Харківщині впіймала на хабарях чиновницю та прикордонників

П'ятниця, 15 січня 2016, 13:43

Служба безпеки України спільно з поліцією затримала при отриманні хабаря заступницю голови адміністрації одного з районів Харкова.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Чиновниця систематично вимагала гроші за дозвільну документацію виконавчого комітету Харківської міської ради. Зокрема погодження відключення приміщення від мережі централізованого теплопостачання вона оцінила у 5000 гривень", – заявили у відомстві.

Затриманій повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу.

Фото: СБУ
Фото: СБУ

Також у відомстві додали, що спільно з військовою прокуратурою Харківського гарнізону сил АТО припинили діяльність злочинної групи, організованої прикордонником, яка впродовж минулого року систематично вимагала гроші з іноземців за легалізацію їхнього незаконного перебування на території України.

"Вони проставляли підроблені дата-штампи до паспортів іноземних громадян, а також вносили недостовірні відомості у базу даних Держприкордонслужби щодо фактів перетину іноземцями кордону і термінів їх перебування на території держави. Вартість легалізації коливалася від 1,5 до 3,5 тисяч гривень за одного іноземця", – йдеться у повідомленні.

До складу групи входили організатор – діючий інспектор відділу прикордонної служби "Харків-пасажирський", колишній військовослужбовець Харківського прикордонного загону та посередник – працівник Південної залізниці", – повідомили в СБУ.

Ці люди були затримані під час одержання чергової частини хабаря. У них вилучено 50 підроблених дата-штампів, печаток ДПС України та прикордонних органів іноземних країн, більше тисячі міграційних карток, 20 паспортів іноземних громадян та понад 20 тисяч доларів США.

Організатору групи повідомлено про підозру за ч. 1 та 3 ст. 368 Кримінального кодексу. Стосовно інших членів групи вирішується питання щодо оголошення про підозри за вчинення інших злочинів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...