Роскомнагляд подарував "Вікіпедії" торт

П'ятниця, 15 січня 2016, 20:47

Роскомнадзор подарував редакторам інтернет-енциклопедії "Вікіпедія" торт з написом "Wikipedia - 15. З Роскомнагляду з любов'ю" на честь 15-річчя ресурсу.

Про це розповів "Ведомостям" прес-секретар служби Вадим Ампелонський.

"Ми прочитали на одному з Вікі-форумів, що " Вікіпедія" святкує свій день народження, дізналися де і вирішили привітати редакторів ресурсу. На зустріч до "Вікіпедії" прийшли я і п'ять співробітників прес-служби Роскомнагляду", - сказав він.

"Ми вирішили поспілкуватися в неформальній обстановці зі спільнотою російськомовного сегменту "Вікіпедії", бо дуже поважаємо цей ресурс і вважаємо, що він сприяє інтелектуальному розвитку російських громадян", - додав Ампеловський.

"На зустрічі ми обговорили формат подальшої взаємодії Роскомнадзора з "Вікіпедією". По-суті, основна маса питань до ресурсу пов'язана зі статтями про наркотики", - сказав Ампелонський.

Іншим ресурсам, які можуть потрапити під блокування, зокрема rutracker, Роскомнадзор дарувати торти не буде, бо це піратські ресурси, уточнив Ампелонський.

Торік Роскомнагляд двічі збирався внести статтю "Вікіпедії" в реєстр заборонених сайтів через статті про наркотики. Оскільки портал використовує заблокований протокол, у разі попадання хоча б однієї сторінки до реєстру, заблокованим виявився б весь сайт цілком.

У серпні ресурс потрапив до реєстру за рішенням районного суду Астраханської області через статтю про наркотик Чарас. Але тоді "Вікіпедія" зайняла принципову позицію, відмовившись видаляти протиправну інформацію.

Роскомнагляд в підсумку вніс портал до реєстру, видаливши його через майже через 10 годин.

Наприкінці листопада Роскомнагляд попередив про можливе внесення чотирьох статей про наркотики до реєстру заборонених сайтів за рішенням ФСКН.

Як наслідок статті були відредаговані модераторами, після чого знову пройшли експертизу ФСКН. У нинішньому вигляді статті задовольняють ФСКН, і Роскомнагляд також вирішив не вносити ресурс до реєстру.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News