З Західної Європи в Україну везли "чорні" комплектуючі до військової техніки

Субота, 16 січня 2016, 19:11

Служба безпеки України блокувала канал незаконного ввезення в Україну комплектуючих до військової або спеціальної техніки.

Як повідомили у прес-центрі СБУ 16 січня, посадовці харківської комерційної фірми налагодили незаконний імпорт з країн Західної Європи товарів подвійного використання – тепловізорівта комплектуючих до них.

"За висновками фахівців державних науково-дослідних установ, такі прилади належать до списку товарів подвійного використання, що можуть бути використані у створенні звичайних видів озброєнь, військової чи спеціальної техніки", - йдеться у повідомленні.

Для здійснення міжнародної передачі (імпорту або експорту) цих товарів необхідно отримувати дозвіл Державної служби експортного контролю України.

Співробітники СБУ припинили дії зловмисників-комерсантів під час спроби імпортувати та розмитнити черговий такий прилад на митному пості "Пісочин" без відповідного дозволу Держслужби експортного контролю.

Слідчими СБУ розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) Кримінального кодексу України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування