У Дніпропетровську стартувала нова патрульна поліція

Неділя, 17 січня 2016, 10:33

У Дніпропетровську 17 січня розпочинає роботу нова патрульна поліція.

Як повідомляє місцеве виданя 056.ua,  у зв'язку з цим до міста на урочистості з цього приводу завітають прем'єр-міністра Арсеній Яценюк та міністр МВС Арсен Аваков. Через це наразі половину центра Дніпропетровська перекрито - під'їхати до Фестивального причалу з боку Нового мосту неможливо.

За даними видання, на патрулювання вулиць Дніпропетровська з неділі заступають 950 патрульних поліцейських .

Як повідомив начальник патрульної поліції Дніпропетровщини Володимир Богоніс, патрульні забезпечуватимуть охорону громадського порядку позмінно, по 12 годин. Після денної зміни - вихідний, після чого поліцейські чергуватимуть у нічну зміну. 

Глава МВС Арсен Аваков у своєму Facebook, говорячи про нових патрульних поліцейських, повідомив: "950 осіб, які пройшли жорсткий відбір з 8123 кандидатів. Конкурс пройшли 974 людини, змогли закінчити навчання - 950".

"З них - 23% дівчата, 86% - з вищою освітою, кожен десятий - учасник АТО. Багато спортсменів (32 КМС, 5 майстрів спорту, 1 МСМК). 13% раніше служили в органах МВС (в основному в добровольчих батальйонах МВС "Дніпро-1" і "Січеслав"), - додав Аваков. 

Також він повідомив, що глава патрульної поліції Дніпропетровська - старший лейтенант поліції Володимир Богоніс - "у минулому бойовий офіцер з "Дніпро-1", що пройшов з полком всі бойові випробування останнього часу".

За словами Авакова, наступні  міста, де почне роботу нова патрульна поліція: Івано-Франківськ (30 січня), Херсон (6 лютого), Вінниця (14 лютого), Чернігів (21 лютого), Кременчук (27 лютого). Потім - Черкаси, Полтава, Житомир, Чернівці, Рівне, Бориспіль, Запоріжжя, Тернопіль, Слов'янськ-Краматорськ, Кіровоград, Кривий Ріг, Сєверодонецьк-Лисичанськ-Рубіжне, Маріуполь і Суми.

"Загалом до травня 2016 року  у штаті нової патрульної поліції країни працюватимуть 16 тисяч нових поліцейських", - заявив Аваков. 

 

Фото - 056.ua
Фото - 056.ua
 
 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News