Мера Затоки взято під варту за оборудки з комунальною власністю

Неділя, 17 січня 2016, 12:08

Голову Затоківської сільради взято під варту з альтернативою внесення застави в розмірі 5 мільйонів гривень. 

Відповідне рішення ухвалив Київський районний суд Одеси, повідомляє прес-служба суда. 

Також рішенням суду під варту взято начальника управління містобудування та архітектури Білгород-Дністровської міської ради Одеської області – головного архітектора міста. 

"Посадовців підозрюють у зловживанні службовим становищем, за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 та ч. 3 ст. 382  КК України,  а саме - у незаконному  відчуженні  з комунальної власності та подальшої передачі у приватну власність понад 3 га земельної ділянки, розташованої на території Затоківської селищної ради", - йдеться  у повідомленні. 

Ринкова вартість землі складає понад 50 мільйонів гривень. 
 
Раніше глава Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі у своєму Facebook повідомив: "Операція "Очищення Одещини" триває. Одеська обласна прокуратура пред'явила звинувачення у корупції основним дійовим особам у Затоці на чолі з головою сільради".
"Ці люди вже багато років прихоплювали і потім розподіляли найцінніші землі України не тільки серед місцевих чиновників, а й серед депутатів та представників київської і центральної влади", - заявив він. 
Також Саакашвілі виклав  відео, на якому, за його словами, "корупціонери самі чітко розповідають про те, як розкрадається Україна". 
Він нагадав, що з початку роботи в ОДА "були затримані або пред'явлені звинувачення головному військовому комісару області, начальнику міліції Одеси, голові одного з департаментів ОДА, головам сільрад з найдорожчою землею, інтенсивно ведеться слідство по Ківалову, розпочато справи щодо незаконної приватизації в області, а також за контрактом ОПЗ в якому замішані видні представники правлячої в Києві партії".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News