Прокуратура розслідує держзраду 8 військовослужбовців у Криму

Неділя, 17 січня 2016, 12:35

Військовою прокуратурою Вінницького гарнізону Центрального регіону відкрито кримінальні провадження стосовно 8 військовослужбовців військової частини А1387 (місце колишньої дислокації – Джанкой, АР Крим) за фактами, що свідчать про державну зраду.

Про це повідомили у прес-центрі Військової прокуратури. 

"У ході досудового розслідування по кримінальним провадженням за ч. 1 ст. 408 КК України стосовно 8 військовослужбовців  встановлені обставини, які свідчать про вчинення цими військовослужбовцями державної зради – злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України", - зазначили у прокуратурі.

Зокрема, встановлено, що згадувані військовослужбовці у період з лютого до травня 2014 року, перебуваючи на службі у військовій частині А1387, надавали Росії допомогу у проведенні підривної діяльності проти України, захопленні військового майна, що належить Збройним Силам України та перебувало на території вказаної військової частини, тобто, вчиняли дії, направлені на зниження боєготовності української армії та підрив обороноздатності України.

"Згадані офіцери, в порушення директиви Міноборони України та Генштабу ЗСУ від 06.05.2014 № Д-1 "Про особливості проходження військової служби військовослужбовцями Збройних Сил України, пов’язані з тимчасовою окупацією території України", не прибули до військової частини А2656 (м. Вінниця), вчинивши перехід на бік ворога в умовах окупації російськими військами території України", - йдеться у повідомленні прокуратури.

Також зазначено, що наразі дані військовослужбовці зараховані до списків особового складу Збройних Сил РФ та проходять військову службу за контрактом в авіаційній комендатурі Чорноморського флоту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування