Яценюк каже, що на антикорупційну діяльність у 2016-му гроші є

Неділя, 17 січня 2016, 18:11

У бюджеті на поточний рік уряд профінансував діяльність усіх антикорупційних органів у повному обсязі.

Про це заявив глава уряду Арсеній Яценюк у "10 хвилинах з прем'єр-міністром" ввечеры 17 січня. 

Говорячи про кримінальне переслідування корупціонерів, Яценюк наголосив, що це - компетенція НАБУ, прокуратури, СБУ "та інших правоохоронних органів, які  не залежать від уряду України".

"Уряд у бюджеті на поточний рік у повному обсязі профінансував діяльність усіх антикорупційних органів", - заявив Яценюк. 

Він нагадав, що невдовзі розпочне роботу Нацагенція із запобігання корупції, яка є превентивним органом і буде перевіряти зміст декларацій чиновників їхньому стилю життя. 

"Створення умов для унеможливлення корупції - пріорітет для уряду", - заявив Яценюк і зазначив, що при цьому найбільшою "годувальницею" для корупціонерів була сфера держзакупівель. 

Як відомо, у проекті держбюджету, поданого Кабінетом міністрів до парламенту у грудні, була відсутня стаття фінансування діяльності Антикорупційної прокуратури. Для Антикорупційного бюро проект передбачає 482 млн гривень.

На думку спеціалізованого антикорупційноо прокурора  Назара Холодницького, відсутність коштів у проекті держбюджету на 2016 рік на потреби Антикорупційної прокуратури свідчить про відсутність бажання виконавчої влади боротися з корупцією.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування