У штабі заявили про цілеспрямовану провокацію проти України

Неділя, 17 січня 2016, 18:28
У штабі заявили про цілеспрямовану провокацію проти України

Обстріл снайпером бойовиків машини ОБСЄ у Мар’їнці та низка інших подій в зоні АТО мають усі ознаки цілеспрямованої провокації проти України.

Про це 17 січня заявив керівник української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін Андрій Таран. 

"Події останніх кількох днів свідчать про цілу низку спланованих кроків інформаційної операції проросійських сепаратистів з метою звинуватити ЗСУ у невиконанні мінських домовленостей та їх дискредитації. Усі вони були пов'язані з намірами бойовиків використати робочу поїздку в зону конфлікту заступника голови місії ОБСЄ Александра Хуга на свою користь", - зазначив Таран. 

За його словами, обстріли бойовиками здійснювалися "у чітко визначений час з таким розрахунком, щоб спровокувати українські сили АТО на вогонь у відповідь, а потім у присутності представника ОБСЄ, через російську сторону СЦКК звинуватити Україну в порушенні Мінських домовленостей".

"На думку бойовиків, присутність на Донбасі Хуга - однієї з ключових фігур ОБСЄ, який відповідає за моніторинг щодо врегулювання ситуації на Сході України, - мала б посилити ефект цих провокацій та, як наслідок, скомпрометувати ЗСУ і державу в цілому в очах світового співтовариства", - зазначив Таран. 

"Події останніх днів були ретельно спланованими ланками одного ланцюга. Це і значне збільшення кількості обстрілів у зоні АТО саме в ході робочого візиту Хуга до СЦКК у Соледар та під час його пересування вздовж лінії зіткнення. Це й обстріл снайпером бойовиків машини місії ОБСЄ у Мар’їнці, й звинувачення в бік підрозділів ЗСУ щодо нібито здійснення обстрілів та руйнування домівок у Комінтерново озброєнням, яке має бути відведене, за деякий час до приїзду туди Хуга, а потім - недопущення його до огляду будинків по вул.Жданова в цьому населеному пункті", - заявив Таран.

При цьому він підкреслив, що "військовослужбовці ЗСУ не піддалися на провокації і чітко дотримувалися Мінських домовленостей". 

"Уся відповідальність за наслідки подібних провокацій покладається на так зване "керівництво" окремих районів Донбасу та їх покровителів", - підсумував керівник української сторони СЦКК.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування