Москва підтвердила, що не пошле свою делегацію на сесію ПАРЄ

Понеділок, 18 січня 2016, 14:46

Російська делегація в ПАРЄ заявила, що не працюватиме в "умовах диктату".

Таку позицію озвучив голова комітету Держдуми з міжнародних справ, глава російської делегації в Асамблеї Олексій Пушков, передають РИА Новости.

Раніше спікер Держдуми Сергій Наришкін заявив, що делегація РФ прийняла рішення утриматися від участі в січневій сесії Парламентської Асамблеї Ради Європи.

"Це концепція діалогу (яку пропонувала голова ПАРЄ Анн Брассер), на мій погляд, не витримувала жодної критики, тому що це діалог нерівноправний - в умовах, коли делегація не може голосувати, не може брати участі ні в засіданнях бюро ПАРЄ, ні засіданнях постійного комітету , тобто позбавлена можливості впливати на вироблення рішень і позицій ПАРЄ. У таких умовах це не демократичний діалог, а це диктат одного боку по відношенню до іншого", - сказав Пушков журналістам, коментуючи рішення російської делегації відмовитися від участі в січневій сесії Асамблеї.

Росію позбавили права голосу, права участі в засіданні статутних органів та можливості участі в моніторингової діяльності асамблеї в ПАРЄ навесні 2014 року після анексії Криму. За делегацією було збережено право бути присутнім на засіданнях, виступати на них і працювати в комітетах.

На першій сесії в січні 2015 року російська делегація була присутня, однак покинула Страсбург після того, як санкції були продовжені. Усі наступні три сесії делегація не відвідувала.

17 січня "Європейський правда" писала про те, що РФ може не поїхати на сесію ПАРЄ, щоб уникнути продовження санкцій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування